perjantai 16. lokakuuta 2015

Ensikosketus koveraan pintaan.

Kuperan pinnan kaivertamisen jälkeen oli aika tutustua koveran pinnan kaivertamiseen. Koveralle pinnalle luonnostelu oli omasta mielestäni hieman haastavampaa kuin kuperalle. Tekstiksi kirjoitin lääkäreiden saneluita. Päätin harjoitella kuparin lisäksi kaivertaa messingille, joka on vaikeampaa kaivertaa. Kupari on todella pehmeää ja messinki hieman kovempaa.


Kuparille kaiverrettuna.

Kaiversin ensin kuparisen koveran harjoituksen. Tuotti hankaluuksia kaivertaa reunimmaisia kirjaimia sillä harjoituskappaleen reunat tuntui aina olevan tiellä. Lipsuilta silti vältyttiin.



Luonnos messinkiin.


Valmis kaiverrus.


Messinkisen harjoituskappaleen kaivertaminen olikin minulle sitten haastavampaa. Messinki kun on paljon kovempaa kuin kupari ja kaiverrin lähtee messinkisellä pinnalla helposti omille teilleen. Yllätyksekseni lipsuja ei kuitenkaan tullut, kun jaksoi keskittyä kunnolla kaivertamiseen.

Itselleni oli haasteellisempaa kaivertaa koveralle pinnalle kuin kuperalle pinnalle. Tarvitaan vain paljon harjoittelua niin eiköhän tuo koveralle pinnallekin kaivertaminen ala sujumaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti