sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Opintomatkalla Helsingissä

Saimme mahdollisuuden lähteä luokan kanssa päiväreissulle Helsinkiin. Pääsimme tutustumaan Ritarihuoneeseen sekä kansallismuseossa avattuun Brilliant!-näyttelyyn.

Ensimmäiseksi kävimme katsomassa ja kuvaamassa rautatieaseman kauniita yksityiskohtia. Tarkoituksena oli kuvata niistä kiehtovimpia yksityiskohtia joita pääsemme  myöhemmin itse kaivertamaan.

Helsingin rautatieaseman reliefitaidetta.

Reliefi rautatieasemalta. 





Rautatieaseman jälkeen siirryimme Ritarihuoneelle jossa tarkoituksena oli tutustua Suomen vaakunoihin. Oli tietenkin pakko pysähdellä matkalla kuvaamaan kauniita taloja ja muita hienoja yksityiskohtia.



Kaunis talo reliefeineen lähellä Ritarikatua.






Matkan varrelta löytyi paljon kauniita yksityiskohtia.


Ritarihuone osoittautui todella upeaksi ja näkemisenarvoiseksi paikaksi. Meillä oli Ritarihuoneella opas joka kertoi Ritarihuoneen ja vaakunoiden historiasta. Koko rakennus oli täynnä upeita ja taidokkaita yksityiskohtia joita olisi voinut jäädä tutkimaan ja katselemaan pidemmäksikin aikaa. Mutta aika oli rajallinen ja oli siirryttävä jo seuraavaan paikkaan. Kuvat kertovat melko paljon paikan upeudesta.

Ikkunataidetta Ritarihuoneelta.
Seiniä koristi useat sadat vaakunat.
Kattokruunujen loistetta.

Kaikissa Ritarihuoneen ovissa oli upeat koristelut.




Ritarihuoneen jälkeen siirryimme kansallismuseoon, jossa oli Brilliant!-korunäyttely. Saimme myös mahdollisuuden äänestää vuoden kultaseppää. Korunäyttelyssä oli näytteillä upeita, taidokkaasti tehtyjä koruja.




Brilliant!-näyttelyn korukauneutta.



Päivä oli todella mukava ja täynnä kauniita asioita. Ritarihuonetta suosittelen kaikille asiasta kiinnostuneille. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa, jos vain saa siihen mahdollisuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti