tiistai 29. syyskuuta 2015

Monogrammien suunnittelua ja kaivertamista

Oli aika taas uppoutua monogrammien kiehtovaan maailmaan, ottaa kynä kauniiseen käteen ja alkaa suunnittelemaan eri tekstityyleillä monogrammeja. Tällä kertaa lisämausteena oli päivämäärien liittäminen monogrammeihin.


Luonnoksia Italic-ja kaunomonogrammeista. 

Kiehkuroita ja koukeroita.

Tällä kertaa monogrammien suunnittelu sujui jouhevasti ja uppouduin hommaan totaalisesti. Levylle piirtäminenkin sujui ilman suurempia epätoivonpuuskia


Monogrammit levyllä odottamassa kaivertajaansa.


Kaunomonogrammeja.

Unsiaalia ja Italicia.

Unsiaali, kauno ja Italic.

Lopputulokseen olen suhteellisen tyytyväinen. Ensi kerralla piirrän kylläkin monogrammit hieman suurempina, jotta päivämäärien kaivertaminen ei olisi niin haastavaa kuin mitä se tällä kertaa oli.



sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Opintomatkalla Helsingissä

Saimme mahdollisuuden lähteä luokan kanssa päiväreissulle Helsinkiin. Pääsimme tutustumaan Ritarihuoneeseen sekä kansallismuseossa avattuun Brilliant!-näyttelyyn.

Ensimmäiseksi kävimme katsomassa ja kuvaamassa rautatieaseman kauniita yksityiskohtia. Tarkoituksena oli kuvata niistä kiehtovimpia yksityiskohtia joita pääsemme  myöhemmin itse kaivertamaan.

Helsingin rautatieaseman reliefitaidetta.

Reliefi rautatieasemalta. 





Rautatieaseman jälkeen siirryimme Ritarihuoneelle jossa tarkoituksena oli tutustua Suomen vaakunoihin. Oli tietenkin pakko pysähdellä matkalla kuvaamaan kauniita taloja ja muita hienoja yksityiskohtia.



Kaunis talo reliefeineen lähellä Ritarikatua.






Matkan varrelta löytyi paljon kauniita yksityiskohtia.


Ritarihuone osoittautui todella upeaksi ja näkemisenarvoiseksi paikaksi. Meillä oli Ritarihuoneella opas joka kertoi Ritarihuoneen ja vaakunoiden historiasta. Koko rakennus oli täynnä upeita ja taidokkaita yksityiskohtia joita olisi voinut jäädä tutkimaan ja katselemaan pidemmäksikin aikaa. Mutta aika oli rajallinen ja oli siirryttävä jo seuraavaan paikkaan. Kuvat kertovat melko paljon paikan upeudesta.

Ikkunataidetta Ritarihuoneelta.
Seiniä koristi useat sadat vaakunat.
Kattokruunujen loistetta.

Kaikissa Ritarihuoneen ovissa oli upeat koristelut.




Ritarihuoneen jälkeen siirryimme kansallismuseoon, jossa oli Brilliant!-korunäyttely. Saimme myös mahdollisuuden äänestää vuoden kultaseppää. Korunäyttelyssä oli näytteillä upeita, taidokkaasti tehtyjä koruja.




Brilliant!-näyttelyn korukauneutta.



Päivä oli todella mukava ja täynnä kauniita asioita. Ritarihuonetta suosittelen kaikille asiasta kiinnostuneille. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa, jos vain saa siihen mahdollisuuden.

lauantai 19. syyskuuta 2015

Monogrammeja lusikanpäihin

Tänään pääsin kaivertelemaan monogrammeja lusikanpäihin. Tosin ennen kuin alan kaivertamaan oikeita lusikanpäitä on hyvä aluksi harjoitella kaivertamista kuparisiin "lusikanpäihin".

Lusikanpäihin kaiverrettaessa on tärkeää, että monogrammi on oikeassa kohdassa eli keskellä. Lisäksi on hyvä ottaa huomioon se, että monogrammi on sopivankokoinen suhteessa lusikanpäähän.

Monogrammien piirtäminen sujui melko nopeasti, eikä kaivertamisessakaan mennyt kauaa aikaa.


AS


MS

Valmiit lusikanpäät.

Lopputulokseen olen tyytyväinen. Monogrammien suunnittelu ja piirtäminen on nopeutunut todella paljon. Hetken aikaa olen antanut aikaansaannoksistani itselleni risuja joten eiköhän välillä voi armahtaa itseään ja antaa ruusuja.


torstai 17. syyskuuta 2015

Carolus

Tänä syksynä meille on tullut uutena tekstityyppinä Carolus. Caroluksessa on tärkeää saada kaikki kirjaimet kaiverrettua suoraan, sillä pienikin heitto näkyy lopputuloksessa ikävästi.

Carolus on omasta mielestäni melko nopea kirjoittaa levylle, ja tykkään tekstityypin yksinkertaisuudesta. 

Carolus luonnosteltuna levylle. 


Caroluksen kavertamisessa oli hieman haasteita. Kaivertimeni oli hieman huonossa kunnossa ja fiksailua vailla joten viisteet oli vaikeita tehdä. Sain kuitenkin levyn kaiverrettua, ja siihen nähden missä kunnossa kaivertimen oli, on lopputulos ihan tyydyttävä.







keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Epäonnistumisia

Välillä tarvitaan niitä huonojakin päiviä, jotta jaksaa hyvinä päivinä sitten taas iloita :) Sain nimittäin tehtäväkseni tehdä ystävälleni ja hänen miehelleen avioliittomonogrammin lukkoon. Aikataulu oli melko kiireinen ja piti vain nopeasti saada lukko tehtyä.

Olin aamulla lähtenyt toiselle koululle tekemään työturvallisuuskurssia ja jo siellä olo tuntui hieman heikolta. Kun kurssi loppui kiirehdin pikaisesti tekemään lukkoa omalle koululle iltapajaan. Piirsin lukkoon nopeasti monogrammin ja sitten kiireessä ja huonovointisena kaivertamaan mikromoottorilla kaiverrusta pintaan. Äh, aivan kammottavaa jälkeä. Kiire, kuume ja panikointi ei sovi kaivertajalle yhtään. Kaikki edellämainitut näkyy lopputuloksessa. 

Epäonnistunut monogrammi

Onneksi minulla oli varalla toinen lukko, joten sain tehtyä siihen parempaa jälkeä. Mutta kaiken kiireen keskellä unohdin kuvata lukon. Näinpä näin!

Tästä on hyvä jatkaa kohti onnistumisia :)

torstai 3. syyskuuta 2015

Takaisin sorvin ääreen


Nyt on palattu takaisin kouluun ja kaiverruksen pariin. Kesälomalla tuli kaiverrettua luvattoman vähän, vain muutama levy. Ensimmäisen levyn kaivertaminen loman jälkeen tuntui takkuilevan melko paljon. Toinen levy oli jo hieman parempi kuin ensimmäinen.


Kolmanteen levyyn päätin kaivertaa tekstin lisäksi myös kuvan, jotta käteni tottuisi taas kaiverteluun. Piirsin levylle riikinkukon, kaivertamisessa olikin melko paljon hommaa. Tekstinä oli Italic. Lopputulokseen olin kuitenkin melko tyytyväinen näin loman jälkeen. Viisteitä alkoi jo löytymään ja hiusviivoja sain väkertää melko paljon.


Italic ja riikinkukko


                             
Riikinkukko