tiistai 14. huhtikuuta 2015

Intarsia

Saimme mahdollisuuden tutustua kaiverrusopintojen lomassa intarsiaan, joka on jalopuulajeista tehtävää upotuskoristelua. Menimme tätä varten viikon ajaksi toiselle koululle koko luokan voimin. Intarsia osoittautui todella mukavaksi hommaksi.

Intarsia oli yllättävän haastavaa. Puulastuja leikattiin kirurginveitsen tapaisella veitsellä. Ja satuin valitsemaan juuri ne tummat kauniit puulajit, jotka olivat kaikkeista helpoiten halkeavia. Aikani kun tuskastelin, päätin vaihtaa puulajeja hieman helpommin leikattaviin.

Puuviilujen leikkaamista veitsellä.



 Lopputulos ei ole niin kaunis kuin mitä se olisi ollut niillä alkuperäisillä puulajeilla. Varjostuksia työhön saatiin aikaiseksi polttamalla puupalan reunat kuumassa hiekassa.

Varjostuksen tekemistä kuumalla hiekalla.




Koira vailla taustalevyä.


Kun puulajit oli saatu sovitettua taustaan, liimattiin ne liimalla kiinni ja työ hiottiin. Lopuksi pinta vielä lakattiin. 

Intarsia oli hauska kokemus ja suosittelen sitä kaikille joita edes vähänkään aihe kiinnostaa. Tämä oli tietynlaista puisen palapelin kokoamista. Tosin ei yhtä helppoa kuin palapelin kokoaminen. Homma ei kylläkään sovellu heikkohermoisille eikä ihmisille joilta ei löydy pitkäjänteisyyttä ;).



Valmis intarsia




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti