torstai 28. toukokuuta 2015

Lasikaiverrusta

Yhtenä osa-alueenamme on lasikaiverrus. Lasikaiverrus tapahtuu mikromoottorin avulla. Ensimmäisenä lasikaiverruksenani kaiversin linnun vanhaan kotonta löytyneeseen lasiin. Tässä lopputulos. Olen tyytyväinen tähän työhön. Tosin jälki ei ole täysin tasaista, sillä painoin joissain kohdissa poraa liikaa.

Lintu kaiverrettiin lasiin niin, että aluksi tulostin kuvan ja laitoin paperin lasin sisäpuolelle kiinni teipillä. Kuvan avulla kaiversin linnun ääriviivat. Tämän jälkeen otin paperin pois ja kaiversin linnun sisäosan mieleisekseni.






keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Ensimmäinen asiakastyö

 Sain tehtäväkseni kaivertaa ylioppilaslahjaksi tulevaan paistinpannuun F-kirjaimen. Kaiverrus tehtiin mikromoottorilla. Luokastamme arvottiin kaiverruksen tekijät, ja yllättäen arpa osui minun kohdalleni. En ollut tehnyt mikromoottorilla kaiverruksia aiemmin kuin yhden. Ja sekin huonolla tuloksella. Hieman jännitti ruveta tekemään ensimmäistä varsinaista kaiverrusta mikromoottorilla suoraan asiakastyöhön. Toisaalta olin tehtävästä innoissanikin. Päätin kuitenkin ensin harjoitella mikromoottorilla kaivertamista harjoituskappaleeseen, joka oli messinkiä.

Lopputulos on mielestäni ihan hyvä siihen nähden, että olin vain muutaman kerran kokeillut mikromoottoria aiemmin. Vaikkakin näen siinä paljon virheitäkin. Joissain kohdissa olen painanut liian kovasti ja jälki on tullut syvemmälle kuin muissa kohdissa. Kirjaimen reunatkin ovat hieman rosoiset. Tekeminen oli kuitenkin kivaa, ja luulen että tulen tekemään lasikaiverruksia paljon jatkossa.

Tällaista jälkeä sain aikaiseksi :)