perjantai 20. maaliskuuta 2015

Ensimmäisiä monogrammeja






Olemme nyt alkaneet harjoittelemaan monogrammien tekemistä. Monogrammeissa tärkeää on että niistä tulee tasapainoisia. Ensimmäisten monogrammien suunnittelu vei todella paljon aikaa, ennen kuin ymmärsi jutun koko juonen. Levyn piirtämiseen meni todella paljon aikaa, ja oli lähellä, etten täysin vajonnut epätoivoon ;). Ehkäpä tässäkin asiassa pätee sanonta: "harjoittelu tekee mestarin". Harmikseni minulle ei jäänyt dokumenttia suunnittelusta ja levylle piirtämisestä, kiitos taas kerran puhelimeni. 



Ensimmäinen monogrammilevyni. 


perjantai 13. maaliskuuta 2015

Kaunoharjoittelua

Meille tuli tehtäväksi kaivertaa kaunolevy, johon opettaja oli valinnut valmiiksi tekstin. Kuvan suunnitelin itse levyyn. Kaiverrin tuntui olevan hieman huonossa kunnossa ja kaivertamisen jälkeen huomasinkin pienen murun irronneen kaivertimen kärjestä. 

Jos kaivertimesta on lähtenyt pienikään muru, näkyy se heti lopputuloksesta. Pieniä turhautumisen hetkiä koin tämän levyn kanssa. Mutta tästä viisastuneempana tarkistan joka kerta ennen kaivertamisen aloittamista kaivertimen kunnon. 

Ei ole konstikaan olla rohkea jos ei pelota.


maanantai 9. maaliskuuta 2015

Italic

Yksi melko yleinen kaivertajien käyttämä tekstityyppi on Italic eli antikvakursiivi.
Aloimme harjoittelemaan sen tekemistä. Ensiksi piirsimme Italicin aakkoset isoina A4:lle. Tästä on jo hieman aikaa kun nämä piirsin, joten kädenjälki on vielä melko takkuilevaa. Mutta posiitivista tässä on se, että silmäni on siis harjaantunut ;)

Italic eli antikvakursiivi isona


Italic-levyjä on tullut kaiverreltua melko monta, ja mitä enemmän niitä piirtää levylle sitä jouhevammaksi alkaa tekstin kirjoitus pikkuhiljaa muuttua. Ensimmäisten Italic-levyjen piirtäminen oli nimittäinen tuskaisen hidasta omalta osaltani. 


Italic levylle piirrettynä.



Ensimmäinen Italic-teksti kaiverrettuna. 


Ensimmäisten Italic-levyjen kanssa koin tuskaisia hetkiä, kun piirrustukset onnistuivat hyvin, mutta kun alkoi kaivertamaan, tuntui että koko piirtämisurakka menee hukkaan. Kaiverrusjälki ei nimittäin ole sitä parasta laatua vielä tässä vaiheessa. Mutta kaivertaminen vaatii vain paljon paljon harjoittelua. Ja niin kuin on tapana sanoa: ei kukaan ole seppä syntyessään. Kaivertamisen harjoittelu vaatii vain pitkää pinnaa ja rutkasti kärsivällisyyttä :)











keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Nimikyltti

Saimme tehtäväksi kaivertaa itsellemme nimikyltit omalle työpisteelle. Nimikyltti tehtiin kuparilevystä joka taitettiin keskeltä. Toiselle puolelle tuli oma nimi ja toiselle puolelle kuvakaiverrus.

Tässä vaiheessa emme vielä ole harjoitelleet tekstityyppiä joka levyyn tuli, joten nimi on kaiverrettu hieman haparoiden. :)

Nimikyltti ennen taittamista.